Bærekraft i det lokale reiselivet
Visit Svalbard og Longyearbyen er stolt innehaver av «merket for bærekraftig reisemål». Merkeordningen, eid av Innovasjon Norge, har vært et viktig verktøy for destinasjonsselskapet, de lokale bedriftene og reisemålet for å ta bærekraft på alvor – og for å bli litt bedre på bærekraft dag for dag, år for år. Det å inneha merket betyr ikke nødvendigvis at vi er bærekraftige, men at vi forplikter oss til å jobbe med bærekraft.
Les mer om hvordan vi jobber med bærekraft her.
Visit Svalbard var innehaver av merket i perioden 2016-2019. Det å oppnå merket er en krevende jobb, som fordrer ressurser i form av arbeidskraft og penger. Det gjør også en re-merking, som vi skulle ha gjennomført i 2019. Dessverre var vi ikke i stand til å skaffe finansieringen før fristen for re-merking var over, og situasjonen rundt Covid-19 skapte ytterligere utfordringer. Per 2020 var vi derfor ute av ordningen.
Men med tilskuddsmidler og et forsterket lag i 2021 kom vi i gang med re-merkingen, og i 2022 ble Visit Svalbard og Longyearbyen re-merket som bærekraftig reisemål, og ble på nytt en del av det viktige fellesskapet merkeordningen står for.
Å satse på bærekraft er å satse på fremtiden, og i gjenreisingen av destinasjonen vår etter koronaens herjinger er re-merkingen en sentral del i arbeidet med å sette bærekraft på agendaen når vi skal gjenoppta den gode utviklingen reiselivet på Svalbard hadde før koronasituasjonen.
Visit Svalbard arbeider aktivt for at lokale bedrifter skal gjennomgå en miljøsertifiseringsprosess som er en viktig del av vår bærekraftstrategi. Vi er selv miljøsertifisert, og det er også flere av våre medlemsbedrifter. Disse finner du informasjon om lengre ned på denne siden.